Recept- bananbröd

Här är originalreceptet på bananbrödet som jag bakade igår, jag bytte dock ut vetemjölet mot 2 dl mandelmjöl och 2 dl bovetemjöl. Jag tyckte det blev jättegott och var superenkelt att göra, perfekt att baka om man har övermogna bananer hemma som man vill använda till någonting. 
 
Bananbröd
2 st mogna bananer
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2,5 dl fil eller kvarg
0,5 dl flytande honung
 
1. Sätt ugnen på 200° och smörj bakformen.
2. Skala och mosa bananerna.
3. Blanda de torra ingredienserna vid sidan om, inklusive solrosfröna. Rör sedan ner fil, honung och banan.
4. Häll ner smeten i bakformen och grädda i ugnens nedre del i ca 45min (man får hålla koll och gå på känsla).
5. Ta ut brödet ur formen och låt svalna.
 
Recept, Tips | |
Upp