Lins-och böngryta med kokosmjölk

Igår var en ledig dag för både mig och Gustav så vi började som vanligt dagen med ett gympass. Riktigt snuskväder med massa regn annars hade vi kunnat åkt till Uppsala, men blev inte av denhär gången heller. Istället slappade jag lite i soffan och pluggade en stund, och på eftermiddagen när regnet hade uppehåll gick vi och storhandlade.
 
Vi har sedan några månader tillbaka börjat äta väldigt mycket bönor och dragit ner lite på kött, man får så himla mycket mat av det som mättar jättebra, plus att det är supergott! Igår testade jag ett nytt recept som blev en av de godaste hittills tycker jag. Jag gjorde om ett recept som jag hittade och man kan göra det utifrån vad man själv gillar, typ alla bönor funkar nog tror jag. Jag serverade med matvete men även det går ju att byta ut mot det man vill ha. Såhär gjorde iallafall jag ↓
 
Lins- och böngryta med kokosmjölk
2 gula lökar
3 dl röda linser
2 msk olivolja
500g krossade tomater
3 dl vatten
100g frusen bladspenat
1 burk kokosmjölk
Kidneybönor
Sojabönor
Curry, ingefära, salt och peppar
 
Fräs lök och linser i oljan. Tillsätt tomater och vatten och låt koka ca 12-15min så att linserna blir mjuka. Lägg i spenat, bönor och kokosmjölk. Späd med vatten om grytan blir för tjock, detta är en smaksak. Koka en stund så att spenaten tinar. Smaka av med salt, peppar, curry och ingefära.
 
 
Recept, Vardag | |
#1 - - IDA:

Mmmm, MÅSTE testa detta!!!

Svar: jaaa det MÅSTE du! :D
Amanda Johansson

Upp